Nergens is de moderne mens onzichtbaar …

Een iets ouder citaat, maar daarom niet minder actueel …

“Dag in, dag uit, op de weg, op kantoor, in het warenhuis, in de fabriek, in de parkeergarage, in het museum, wordt de moderne, vrije mens scherp in de gaten gehouden op televisieschermen. Nergens is hij onzichtbaar. Geen handeling is onbespied. Overal staat hij geregistreerd. In zijn auto, op straat, op het strand, in zijn tuin, op café, in het restaurant, op de wc, in bed, overal wordt hij achtervolgd door zijn draadloze telefoon. Het idee dat hij niet iedere minuut bereikbaar en opspoorbaar zou zijn, slaat hem met verlamming. Zijn persoonlijke importantie meet hij af aan zijn plaats in een reusachtig web van machinale verbondenheid. Wie niet constant wordt opgebeld, bestaat niet.”

— Schrijver Paul De Wispelaere