Manifest voor internetvrijheid

Nu er in Nederland terug verkiezingen op komst zijn, zijn de politieke partijen volop bezig hun verkiezingsprogramma’s te schrijven. Om te zorgen dat internetvrijheid daarin niet ontbreekt, schreef Bits of Freedom een Manifest voor internetvrijheid. Daarin staat in elf punten te lezen hoe Nederland een open en vooruitstrevende informatiesamenleving wordt.

Interessant voor Nederlanders om hun politieke vertegenwoordigers mee achter te veren te zitten. Maar niet alleen voor Nederlanders, want ook België kan toch niet zonder “een open internet dat voor iedereen toegankelijk is, waar privé-communicatie privé blijft en waar iedereen informatie digitaal kan delen.” Het manifest bevat elf punten waarvan ook in België elke partij werk zou moeten maken.

 1. Toets inbreuk op grondrechten streng
 2. Privacy by design als uitgangspunt
 3. Maak burgers baas over gegevens
 4. Bescherm het communicatiegeheim
 5. Bescherm online communicatievrijheid
 6. Bewaar communicatie van burgers niet
 7. Maak evenwichtig cybersecuritybeleid
 8. Moderniseer het auteursrecht
 9. Bescherm netneutraliteit
 10. Stem tegen ACTA
 11. Voer de meldplicht datalekken in

Het Manifest voor internetvrijheid is er eentje om ook Belgische politici regelmatig mee om de oren te slaan.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.