Watch Dogs: gamen in een big brother wereld

Begin deze maand kondigde gameproducent Ubisoft onverwacht de nieuwe game Watch Dogs aan. Volgens de promo wordt het “een baanbrekende en intellectuele openwereld action-adventure game”. Een hele mondvol maar wat ons hier vooral interesseert, is de setting. Watch Dogs speelt in een stad die geleid wordt door een Central Operating System. Dat ctOS controleert databanken, bewakingscamera’s, veiligheidssystemen, energietoevoer, sociale netwerken, enzoverder. Achter dat systeem waar via internet en multimedia alles met elkaar verbonden is, gaan dan weer privé-bedrijven schuil winst en macht puren uit al die bits en bytes aan persoonlijke informatie. Zelf kruip je in de rol van anti-held Aiden Pearce, die het systeem op allerlei manieren probeert te hacken en naar zijn eigen hand te zetten.

Watch Dogs klinkt intrigerend en ziet er grafisch fantastisch uit. Jammer genoeg zou de release pas voorzien zijn voor 2013. Bekijk ondertussen hier de game demo en hier een uitgebreide bespreking bij 9lives.