Bibliotheek /// Stephen Baker: De Datameesters (2011)

datameestersBaker is een Amerikaanse journalist en wetenschapsauteur. In zijn boek “De Datameesters” doet hij uit de doeken hoe u bij elke muisklik, elk telefoontje en elke keer dat u elektronisch betaalt, een spoor van gegevens achterlaat. Al die stukjes informatie zijn los van elkaar meestal waardeloos, maar als iemand ze met elkaar combineert, kan hij/zij verontrustend veel over u te weten komen. Een nieuwe lichting wiskundigen, ingenieurs en informatici, die door grote internet- en elektronicabedrijven worden tewerkgesteld, ontwikkelt steeds vernuftiger methodes om ons gedrag in kaart te brengen, te veranderen en zelfs te voorspellen. Dat is zowel fascinerend als angstaanjagend,vindt Stephen Baker.

Stephen Baker: De Datameesters. Hoe onze gegevens in ons voor- en nadeel worden gebruikt (Maven Publishing 2011)