Freedom Not Fear komt snel dichterbij

Het Freedom Not Fear weekend komt snel dichterbij. Afspraak vanaf vrijdag in Mundo B in Brussel. Het programma heeft ondertussen zo goed als vaste vorm gekregen. Je kan het hier in detail raadplegen op de wiki, waar ook de laatste wijzigingen bijgehouden worden. Het volledige aanbod aan activiteiten, workshops, lezingen en andere ontmoetingen is teveel om allemaal op te noemen, dat moet je zelf maar bekijken. We pikken er hier per dag gewoon een paar uit.

Vrijdag gaan we van start met onder meer een ontmoeting en discussie met Peter Hustinx, Europees Toezichthouder voor Gegevensbescherming (om 18u). Onderwerp van gesprek is de hervorming van de Europese regelgeving rond gegevensbescherming en -uitwisseling.

Zaterdag staat uiteraard een nieuwe editie van de onvolprezen cameraspotting gepland (vanaf 14u), zoals we in ons vorig bericht al uit de doeken deden. Het aanbod aan workshops die dag varieert van gezichtsherkenning en biometrie (om 11u) tot surveillance tijdens massa-evenementen (om 20u).

Zondag varieert dan weer van slimme meters (om 11u) tot een rondetafelgesprek over camerabewaking en wetgeving in België (inclusief film – om 16u30) via een workshop over hoe een rfid-zapper te bouwen (om 11u).

Voor de laatblijvers staat er op maandag tot slot ook nog een human cctv walk gepland.

Need we say more? Be there!