Klant mag slimme meter weigeren

Klanten mogen wel degelijk hun slimme meter weigeren tijdens het nieuwe testproject voor slimme meters. Dat zegt Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche in een reactie op een opiniestuk van schrijver Marc Reugebrink. Die trekt in De Standaard aan de alarmbel, omdat hij zich stoort aan de manier waarop die meters worden opgedrongen. Toen hij de installatie van de slimme meter weigerde, kreeg Reugebrink te horen dat hij “moest” en dat hij “anders zonder stroom gezet zou worden”. Logisch, volgens Eandis, omdat ze willen dat iedereen meestapt in het testproject “omwille van de representativiteit”. Niks van, twittert minister Van den Bossche. “Klant heeft recht slimme meter te weigeren. Eandis mag dus helemaal niet de stroom afsnijden -of daarmee dreigen.”

— Lees verder bij datanews