Beerse brengt camerabewaking op een nieuw level

We dachten eerst dat we het niet goed begrepen hadden. Maar na twee keer lezen blijkt het toch te kloppen. De gemeente Beerse wil inwoners betalen als ze achter hun raam een bewakingscamera plaatsen die straat en plein in het oog houden.

2 euro per dag voor wie bewakingscamera plaatst

Inwoners van Beerse (Antwerpen) die de politie willen helpen overlast te bestrijden, kunnen een bewakingscamera laten plaatsen in hun huis. Ze krijgen daarvoor 2 euro per dag.
Net als in andere gemeenten krijgt ook de politie in het Kempense Beerse geregeld klachten over overlast van jongeren op speelpleinen. Sinds kort heeft de politie een bewakingscamera die op verschillende locaties kan worden geplaatst. Ook bij de inwoners thuis.
‘We merken dat camerabewaking en de bijhorende waarschuwingsborden preventief heel goed werken’, zegt commissaris Frans Vansant. ‘De camera moet zich wel op een beveiligde plaats bevinden – het liefst binnen – en voorzien worden van stroom.’
‘Op locaties waar de gemeente of de politie daarvoor kan zorgen, is dat uiteraard geen probleem. Maar vaak is het makkelijker om een camera te plaatsen achter het raam van een woning. Tot nu toe hebben zich nog geen bewoners kandidaat gesteld. Nochtans zijn er verschillende plaatsen vanwaar wel eens meldingen komen van overlast of vandalisme.’
(bron: het Nieuwsblad, 20 oktober 2012)

Wie verzint toch dit soort compleet van de pot gerukte ideeën? Het enige goede aan het nieuws is dat er zich tot nu toe geen enkele bewoner kandidaat heeft gesteld. Voor de rest is dit triest, triest, triest.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.