5 argumenten tegen gezichtsherkenning

Een artikel van cracked.com over de nieuwste ontwikkelingen in het onderzoek naar computers en camera’s met geïntegreerde gezichtsherkenning en waarom we ons daar ongerust over moeten maken: 5 Reasons to Be Terrified That Computers Can Now Read Faces. Extra verontrustend omdat het deze keer niet gaat over een overheid of een veiligheidsdienst die onze privacy bedreigt, maar over toepassingen waarmee bedrijven hun werknemers permanent in het oog zullen kunnen houden. Of over commerciële toepassingen waarbij een winkel het gezicht van een klant kan koppelen aan zijn facebook-profiel, waarna hij of zij op maat gesneden reclameboodschappen te zien kan krijgen.

Verre toekomstmuziek? Misschien, maar dan wel het soort muziek dat vol valse noten zit. Lees het zelf en griezel mee.

#5. Your Employer (and Everyone Else) Can Constantly Monitor Your Mood
#4. Software Will Monitor Whether You’re Paying Attention
#3. You’ll Soon Be Hooked to a Lie Detector, 24/7
#2. Dating Is About to Get Really Creepy
#1. Businesses Will Know Where You Are, and Who You Are, at All Times

Hier het volledige artikel bij cracked.com.