Privacy Camp in Brussel

We ronden ons rijtje berichten over het drukke eind van de maand januari af met een dubbele aankondiging. Van woensdag 23 tot vrijdag 25 januari vindt in Brussel de jaarlijkse Computers, Privacy & Data Protection conferentie plaats. Met te veel workshops, debatten, sprekers en activiteiten om hier op te sommen. Daarvoor grasduin je best zelf door het programma op de website van de CPDP conferentie.

privacy-erased

De activiteit die we hier wat uitgebreider in de kijker zetten, is het Privacy Camp dat op dinsdag 22 januari ook in Brussel doorgaat. Het is zo’n beetje de pre-conferentie voor het grote CPDP-event en er zijn op zijn minst drie goede redenen om hiervoor naar Brussel af te zakken. Eén, omdat ook hier de sprekers niet van de minste zijn, met namen als Joe McNamee (EDRi), Simon Davies (Privacy International) en Colin Bennett (Universiteit van Victoria). Die twee laatsten geven een workshop onder de veelbelovende noemer Advocacy, campaigning & rules for radicals. Twee, omdat het minder gericht is op academici en meer op campaigners en activisten en daarom een prima gelegenheid om te netwerken. En drie, omdat het evenement (in tegenstelling tot het CPDP-event) gratis is, wat in tijden van crisis als argument toch ook niet te versmaden is.

Het Privacy Camp gaat door in de gebouwen van de Facultés universitaires Saint-Louis (FUSL), Rue du Marais 109 in Brussel. Dinsdag 22 januari van 11u tot 18u. Meer info kan je krijgen via kirsten.fiedler(at)edri.org, maar het (voorlopig) programma ziet er als volgt uit:

  • 11u intro
  • 11u30-13u: stand van zaken van de hervorming van de Europese regelgeving rond gegevensbescherming – met Ralf Bendrath (medewerker van europarlementslid Jan Albrecht) en Joe McNamee (European Digital Rights)
  • 14u-15u30: Advocacy, campaigning & rules for radicals – met Simon Davies (oprichter van Privacy International) en Colin J. Bennett (University of Victoria)
  • 15u45-18u: Police & Criminal Justice Directive