Camerabewaking is creepy

camover

Het is alles behalve onze stijl, maar het is wel intrigerend hoe Duitse anarchisten met hun Camover game wereldwijd aandacht krijgen. Bij nieuwssite salon.com kan je lezen hoe het neerhalen van bewakingscamera’s nu ook in de Verenigde Staten aanhangers gevonden heeft. En Vice UK slaagde er in eenkort  interview te versieren met de initiatiefnemers van Camover. Quote: We’re fighting for the freedom to live independently, so let’s start by smashing some cameras!”Interessant ook hoe in beide artikels de journalist het woord creepy laat vallen. Bij salon.com gaat het over “the creepy surveillance state”. Bij Vice UK luidt het dan weer: “CCTV’s nothing new, which is probably why people seem to have either forgotten about or become disinterested in how creepy it is.” En daar zijn we het dan weer wel volmondig over eens. Camerabewaking ìs creepy.