Brits bedrijf lanceert high-tech politiewagen

FacewatchVauxhallDe Britse automaker Vauxhall heeft samen met een aantal andere bedrijven voor de Britse politie een slimme politiewagen ontwikkeld. De omgebouwde Astra Sports Tourer bevat bewakingscamera’s, gezichtsherkenning en software die pretendeert misdrijven te kunnen voorspellen. Vauxhall sleepte met de politiewagen zelfs een prijs in de wacht van de Association of Chief Police Officers voor de manier waarop de high-tech in de politiewagen werd geïntegreerd.

The British-built Astra Sports Tourer features three computers and is armed with Facewatch forensics and facial-recognition software plus several high-quality cameras able to record activity around the vehicle. This CCTV footage can be streamed on-the-move and uploaded to Facewatch, an online crime database.  Facewatch also provides instant feeds of crimes reported through the system as they happen, including moving CCTV footage and images of suspects. The vehicle is also equipped with software that predicts future crime hotspots.

Slimme politiewagen, domme agent

Helemaal te gek wordt het als het verkooppraatje vermeldt dat de wagen agenten van achter hun bureau weghaalt en terug de straat opstuurt. Maar dat is dan wel weggestopt achter een stapel technologische snufjes. Alsof dat het contact met de burger vooruit zal helpen.