Franse geheime dienst censureert Wikipedia

dcri-wikipedia

De Franse geheime dienst DCRI heeft een vrijwilliger van Wikipedia onder bedreiging van ‘serieuze en directe represailles’ gedwongen een artikel op de online encyclopedie te verwijderen. Het artikel zou geheime militaire informatie bevatten en publicatie zou in strijd met de wet zijn.

De Franse inlichtingendienst had begin maart contact opgenomen met de Wikimedia Stichting en geëist dat het artikel offline gehaald werd. De stichting weigerde het verzoek in te willigen, waarna de inlichtingendienst een Franse vrijwilliger benaderde en hem dwong om het artikel offline te halen –  met de mededeling dat weigering ‘serieuze en direct repressailles’ tot gevolg zou hebben. Een andere vrijwilliger van Wikipedia heeft het artikel sindsdien weer teruggeplaatst.

Lees het persbericht van Wikimedia: engels of frans.
Bron: tweakers.net.

1 REACTIE

  1. Het persbericht van La Quadrature als reactie hier: persbericht.
    Franse flikken snappen duidelijk de ballen van wikipedia of alleszins van hoe wikipedia werkt. Mss zou introductiecursus “kennismaking met het internet” beter deel uitmaken van de opleiding. Nu ja, komt ervan als je nog in tijdperk van typmachien werkt en denkt.

Reacties zijn gesloten.