Word zelf ook een data dealer

Privacy? Screw that. Turn the tables!
Onder dat gevleugeld motto, kan je binnenkort zelf volop genieten van de duistere kantjes van de handel in persoonsgegevens. Data Dealer is een spiksplinternieuwe game waarin je de rol speelt van een data dealer zonder scrupules.

Overal op het internet verzamel je data – via dating sites, klantenkaarten, zoekmachines, sociale netwerken, enzoverder. Al die soms heel intieme gegevens tover je vervolgens om in geld. Je kan strategische allianties aangaan met andere data dealers en zo je imperium laten groeien tot een ware geldmijn. Maar je moet je ook verdedigen tegen concurrenten, hackers, klagende burgers, kritische media en die oh zo vervelende privacy-activisten.

Data Dealer is een heerlijk satirische game die de handel in persoonsgegevens bekritiseert door zelf heel dicht tegen die werkelijkheid aan te schurken. De makers, een klein Oostenrijks team, hebben met de game een leuke en attractieve manier gevonden om het misbruik van persoonsgegevens en het verdwijnen van onze online privacy aan te klagen. Wil je het zelf ervaren, dan kan je nu al een demo versie spelen. Doen!