Videotheek /// Cullen Hoback: Terms and Conditions May Apply (2013)

Terms and Conditions May Apply is een gloednieuwe documentaire over wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt als je op “I agree” klikt. Zoals de makers het zelf zeggen: “outrageous and downright scary”.

Via interviews met futurologen en deskundigen op het gebied van (internet-)technologie, zoals hoofd technologische ontwikkeling van Google Ray Kurzweill , Facebook’s Mark Zuckerberg of Barrett Brown van de Hackersgroup ‘Anonymous’, probeert Terms and conditions may apply duidelijk te maken dat onze privacy op internet zich op een hellend vlak bevindt. Deze verontrustende gedachte laat zien dat we, zonder er ons van bewust te zijn, muisklik na muisklik, steeds opnieuw gegevens achterlaten die iedere online beweging vastlegt.

Zo kan een onschuldige tweet er toe leiden dat een jonge Ierse toerist de toegang tot de VS wordt geweigerd, of dat je via reclamefolders gericht aan je dochter erachter komt dat zij zwanger is.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Tems and conditions may apply
Documentaire, 82 min., 2013
Regisseur: Cullen Hobback
Website

[vimeo 57182041 w=600 h=337]