Amerikaans stadje verklaart jacht op drones geopend

spy-drone

We kid you not … Deer Trail, een stadje in de Amerikaanse staat Colorado, denkt eraan haar inwoners een jachtvergunning toe te kennen om drones neer te halen. De vergunning zou 25 dollar kosten en wie erin slaagt een drone uit de lucht te schieten, zou in aanmerking komen voor een beloning van 100 dollar. Voorwaarde is dat de “markings and configuration are consistent with those used on any similar craft known to be owned or operated by the United States federal government.”

Dat noemen ze dus een duidelijk standpunt innemen tegen drone surveillance. Ook al zal het voorstel vooral symbolisch bedoeld zijn en zijn de jachtvergunningen voor Deer Trail wellicht vooral een bron van inkomsten, toch neemt de federale overheid het blijkbaar ernstig. Ze waarschuwde dat het neerhalen van een drone illegaal is en dus bestraft zal worden. Waarop één van de inwoners van Deer Trail koeltjes reageert:

“Is it illegal? Of course it is. But it’s also illegal to spy on American citizens…If they fly in town, we will shoot them down.”

Lees hier en hier het volledige verhaal.