Bibliotheek /// Jérôme Thorel: Attentifs ensemble! (2013)

jerome-thorelOnderzoeksjournalist en initiatiefnemer van de Big Brother Awards in Frankrijk Jérome Thorel heeft een karrenvracht van gegevens over ‘veiligheid’ en maatregelen die genomen zijn om ‘onze’ veiligheid zeker te stellen, bijeen gebracht. Hij heeft al dat feitenmateriaal naar onderwerp gegroepeerd en vervolgens kritisch becommentarieerd. Zo maakt hij duidelijk hoe door machthebbers, onder het mom van veiligheid, een beheerssysteem is opgezet met een liberticide (vrijheid vernietigend) karakter. En dan spreken we niet over Noord-Korea, maar over nette Westerse regimes als de Franse.

Thom Holterman schreef een uitgebreide recensie van het boek voor de website Libertaire Orde.

Jérôme Thorel: Attentifs ensemble! L’injonction au bonheur sécuritaire (Éditions La Découverte, 2013)