Freedom Not Fear 2013

FNF2013

Nog een maand en dan is het weer tijd voor de jaarlijkse Freedom Not Fear in Brussel. Deze derde editie vindt plaats van 27 tot 30 september en is de ideale ontmoetingsplek voor activisten en geïnteresseerden in alles wat met privacy en surveillance te maken heeft. Niet te missen dus!

De aftrap wordt op vrijdagavond gegeven door Caspar Bowden, een onafhankelijke privacy deskundige die recent nog een study on privacy in the cloud (pdf) presenteerde voor het Europees Parlement. Thema van zijn keynote is wat we geleerd hebben sedert de onthullingen van Snowden en wat dat kan betekenen voor gegevensbescherming in Europa.

verrekijkerOp zaterdag organiseren we onder meer een wandeling naar de gebouwen van de NAVO, waar we een unieke gelegenheid krijgen om de NSA in haar natuurlijke habitat in Brussel te observeren. Opgelet, dit is geen betoging! Breng wel verrekijker en ander observatiemateriaal mee.
Diezelfde dag staat ook een bijeenkomst gepland van de International NoCCTV Working Group. Die groep zag het daglicht in 2011 tijdens de eerste editie van Freedom Not Fear en verzamelt activisten en critici van de wildgroei aan camerabewaking.

Het hele weekend is verder gevuld met workshops en presentaties rond thema’s die verband houden met privacy, surveillance, digitale burgerrechten, gegevensbescherming, enzoverder. Er is ook ruimschoots tijd en ruimte voor een informele babbel en om te netwerken. Op maandag staan nog ontmoetingen met europarlementairen en hun medewerkers gepland. De volledige agenda is hier te vinden. Naar goede gewoonte worden nogal wat workshops en presentaties redelijk last minute gepland. Check dus regelmatig de agenda. Geïnteresseerden kunnen zelf ook altijd een workshop of presentatie voorstellen. Stuur ons of FnF gewoon een mailtje met wat je zou willen doen.

Freedom Not Fear gaat door in de ruimtes van mundo b, Edinburgstraat 26 in Brussel (Elsene). Deelname is gratis, maar wie zin heeft kan een kleine (of misschien oiets minder kleine?) bijdrage leveren via Betterplace.

Freedom Not Fear in Brussel van 27 tot 30 september 2013! Vertel het verder! Of beter nog: kom langs en neem deel aan dit unieke weekend voor privacy-activisten.

FNF13-cc-by-_bunn_