Help mee een Europese internetfilter te blokkeren

Internet Filtering

Via Bits of Freedom:

Het Europees parlement stemt dinsdag over een beleidsdocument waarin internetfilters worden omarmd. Wil je helpen dat te voorkomen, bel dan een parlementariër.
In Europa zagen we de afgelopen jaren veel voorstellen om het internet te filteren. Die hebben het niet gehaald. En ook de Europese Commissie komt langzaam aan tot het besef dat zo’n filter niet werkt. Toch is dit geen belemmering voor Brusselse politici om steeds weer met nieuwe voorstellen te komen. Dinsdag stemmen de Europese parlementariërs over nieuw beleid voor websites met kansspelen. Hoewel de verantwoordelijke commissie juist is opgezet om handelsbarrières weg te nemen luidt het voorstel van de tekst (pdf):

[…] recommends the exchange of best practices between Member States on enforcement measures – such as on establishing white and black lists of, and preventing access to, illegal gambling websites, […]

Je kan helpen deze onzinnige tekst uit het beleidsdocument te krijgen. Veel tijd kost dat niet. Bel een europarlementariër in Brussel (klik op een naam naar keuze, hun telefoonnummer vind je halverwege de rechterkolom) en vraag om een tegenstem op die ene paragraaf.

Meer via Bits of Freedom.