20.000 betogers tijdens Freiheit Statt Angst in Berlijn

FSA2013

Zaterdag 7 september trokken 20.000 betogers door de straten van Berlijn. Allemaal hadden ze de buik vol van onze controlemaatschappij. Een feestelijk en indrukwekkend protest tegen de spionagepraktijken van de NSA, de aantasting van onze privacy, de wildgroei aan surveillance technologieën, etcetera.

“Nur eine Diktatur braucht Zensur”, “Anonymität ist kein Verbrechen” oder “Pressefreiheit braucht Informationsschutz” – in fantasievollen Kostümen, mit kreativen Transparenten und markigen Sprüchen protestieren die Menschen in Berlin friedlich gegen die Schnüffelpraktiken der NSA, gegen die andauernde Verletzung ihrer Privatsphäre und gegen die beharrliche Untätigkeit der Regierung Merkel. “Wir sind heute hier, weil wir nicht hinnehmen, so dreist belogen zu werden. Weil wir nicht hinnehmen, dass die Geheimdienste alle bespitzeln. Weil wir nicht hinnehmen, dass das Internet nur noch zum Überwachen und Geldverdienen da ist, ” bringt es die Netzaktivistin und Bloggerin Anne Roth auf den Punkt.

De tekst van alle toespraken en veel meer is te vinden via blog.freiheitstattangst.de.

FNF2013
PS We maken meteen van de gelegenheid gebruik om nog eens uw aandacht te vestigen op de Freedom Not Fear die van 27 tot 30 september doorgaat in Brussel. De grote massa zal er zijn. Maar het blijft wel de ideale gelegenheid voor iedereen met een gezonde afkeer voor all things surveillance om met gelijkgezinden te praten, discussiëren, overleggen, plannen te smeden of gewoon iets te drinken. Zeg het voort!