Privacydebat

privacydebat

De laatste maanden is er veel gezegd over de afluisterschandalen van NSA en de technische mogelijkheden van massa surveillance. Maar welke gevolgen heeft dat voor onze menselijke vrijheid? Hollen onze ideeën over vrijheid en privacy de technologieën van massa surveillance achterna? Bepalen deze laatste wat mogelijk is en ondermijnen ze ‘en route’ de basis van onze vrije samenleving? Hoe kunnen we daarmee omgaan? Welke samenleving willen we? Is het een kwestie van vrijheid versus veiligheid? Moeten we ons niet meer vragen stellen bij maatregelen, genomen in naam van veiligheid, die eerder onze vrijheid aantasten dan ze te vrijwaren?

Stof genoeg – dacht de Liga voor Mensenrechten – voor een geanimeerd Privacydebat, onder het motto Welke samenleving willen we?, nu donderdag 21 november in Muntpunt Brussel.