Bespied ons niet

bespied-ons-niet

Bits of Freedom heeft Nederlands minister van Binnenlandse Zaken Plasterk een eisenpakket voorgelegd om massale spionage van onverdachte burgers te stoppen en plaatste dat lijstje ook op de website bespied-ons-niet.nl.

In het kort roepen ze de overheid op om:

  • in klare taal duidelijk te maken dat massale spionage onaanvaardbaar is
  • de schaal van de spionage in Nederland te onderzoeken
  • de Nederlandse geheime diensten te controleren en aan banden te leggen
  • het gebruik van beveiligingstechnologie te bevorderen
  • hardere maatregelen te eisen in Europa

Simpel en duidelijk en jammer genoeg ook bittere noodzaak. Het is een lijstje waar elke democratisch ingestelde burger zich achter kan scharen en waar elke democratisch ingestelde politicus voor zou moeten ijveren. Van élke regering.
Wie legt het lijstje voor aan de Belgische regering?