Opgelet, driedubbele ironie

link2Via TorrentFreak: Movie Studios Target Leaked Copies of Wikileaks Films. Ironie #1: filmstudio’s maken een film over Wikileaks, de klokkenluiders website die borg staat voor het lekken van documenten, maar dient klacht in voor het lekken van de film zelf. Ironie #2: filmversie van Julian Assange loopt rond met een Pirate Bay t-shirt, dat speciaal voor de film werd nagemaakt – dus gepirateerd. Ironie #3: Assange zal wellicht niet ongelukkig zijn met het verwijderen van de illegale kopieën. Hij is namelijk niet echt gelukkig met de manier waarop de films Wikileaks en hemzelf portretteren. “I know the film intends to depict me and my work in a negative light. I believe it will distort events and subtract from public understanding. It does not seek to simplify, clarify or distill the truth, but rather it seeks to bury it.” Ondertussen zijn The Fifth Estate en We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks nog steeds online te vinden.