Is het tij aan het keren voor privacy activisten?

link2In zijn column in the Guardian suggereert Cory Doctorow dat we een punt bereikt hebben waarop het aantal mensen dat zich ongerust maakt over de massale surveillance enkel maar zal toenemen. Dat betekent niet dat surveillance zijn top al bereikt zou hebben. De NSA en co geloven nog steeds dat ze de wereld veiliger kunnen maken door iedereen onder permanent toezicht te zetten. Maar tegelijk ziet Doctorow iets dat hij omschrijft als Peak Indifference to Surveillance. Steeds meer mensen lijken zich langzaamaan meer zorgen te maken over het verdwijnen van hun privacy en beginnen er ook naar te handelen.

The spies will keep spying. They will spy more. They will spy harder. They have proven themselves to be without any scruple and without any adult supervision. But their job gets a lot harder from here on out. There is a moment out there for privacy activists to seize upon, a moment that privacy entrepreneurs can capitalise upon, a moment that privacy-oriented lawmakers can make political hay from. It’s up to us to make the most of it.

Cory Doctorow: We cannot afford to be indifferent to internet spying

1 REACTIE

  1. Ah ja, het tij is aan het keren. Als zelfs die lieverdjes van Geen Stijl actie beginnen voeren voor privacy (of neen, tegen massale surveillance) met hun #Defember dan is het hek wel helemaal van de dam voor privacy-activisten. Alleen niet in België. Want hier kunnen we alleen maar zagen. Niks geen actie. (behalve jullie dan. hulde!). Neen, in België mag het iets, veel, meer zijn. Get it on!

Reacties zijn gesloten.