NSA installeert spyware op nieuwe computers

link2Inside TAO: Documents Reveal Top NSA Hacking Unit. Der Spiegel geeft ons een unieke inkijk in de “Tactical Access Operations”, de hacking unit van de NSA. TAO is verantwoordelijk voor het installeren van backdoors en andere spyware op pc’s, harde schijven, routers en andere IT-apparatuur van grote fabrikanten als Cisco, Dell, Western Digital, Seagate, Maxtor en Samsung. Volgens interne NSA-documenten die door Edward Snowden werden gelekt, onderschepte de speciale eenheid onder meer leveringen van elektronische apparaten om er vervolgens de spyware op te installeren. Daardoor kreeg de NSA toegang tot alle achterliggende systemen.

Nog in Der Spiegel:  een interne catalogus van meer dan vijftig pagina’s met apparaten en technieken waarmee de NSA kan inbreken in de producten van de grootste technologiebedrijven.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.