Red het Internet

savetheinternet

Op dit moment is de EU volop aan het beslissen welke richting het uitgaat met de netneutraliteit in Europa. En het ziet er niet bepaald goed uit. Het voorstel dat nu voorligt brengt de vrije meningsuiting op het internet ernstig in gevaar, dreigt de prijzen op te drijven en maakt het innovatieve initiatieven heel wat moeilijker.

Reden genoeg voor verschillende burgerrechtenorganisaties om SaveTheInternet.eu te lanceren, een campagne om de netneutraliteit te verdedigen. Hun persmededeling kan je hier in het Engels of hier in het Frans nalezen. Maar je kan ook zelf iets doen om verder onheil te voorkomen. Via de website kan je makkelijk en bellen naar parlementsleden en hen laten weten dat ze netneutraliteit moeten beschermen. De belangrijkste parlementsleden worden al voor je uitgekozen, de argumenten worden mooi op een rijtje gezet en bellen via de site is gratis.

Dus geen excuses meer. Tijd om Brussel te bellen. En wie liever niet belt, die kan ook mailen. Doen!