Wifi-tracking: winkels volgen je voetsporen

link2Interessante longread van Joost Schellevis bij Tweakers.net: Wifi-tracking: winkels volgen je voetsporen. Winkels kunnen vandaag precies zien waar je loopt en hoe lang je stilstaat, met behulp van het tracken van telefoons. Sommige winkelketens maken er gebruik van, maar ze zijn niet bepaald happig om dat toe geven. Want hoe het zit het met de privacy? Bits of Freedom: “Los van de vraag of dit wettelijk mag, is het opmerkelijk dat winkels hun klanten in het geniep bespieden. Dan voel je je als klant toch niet meer welkom in een winkel?” En ict-jurist Arnoud Engelfriet: “Je hebt het recht om signalen uit de ether te halen. Maar mijn mac-adres is een persoonsgegeven. Mijn telefoon identificeert mij als persoon, en daar stelt de Wet bescherming persoonsgegevens grenzen aan.”