Big Brother Awards 2014

bba-logoNoteer de datum nu al in uw agenda. Woensdag 4 juni organiseren de Liga voor Mensenrechten en datapanik.org voor de vierde keer de Big Brother Awards. Het motto van deze editie? BIG BROTHER IS OVERAL!

Maar dan ook werkelijk overal. In uw supermarkt, in uw straat, in uw wetten, in uzelf. Er is geen enkel domein in je dagelijks leven waarin je niet wordt geregistreerd, gesurveilleerd of geanalyseerd … zij het voor je veiligheid, voor commerciële redenen of zelfs voor puur entertainment. Soms met jouw toestemming in ruil voor wat gemak of kortingen, dikwijls buiten je weten om maar nooit helemaal gratis. En wie zijn privacy terug wil, moet ervoor betalen. Wie zijn ze? Hoe schenden ze jouw privacy? En wat weten ze van jou?

Met de Big Brother Awards zetten we samen met u en met heel privacyminnend Vlaanderen de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar in de spotlight. We bedanken hen met een juryprijs én met een publieksprijs omdat ze mee het pad naar een controlesamenleving effenen.

De juryprijs wordt uitgereikt door een jury van privacy-experten. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete kandidaat. De 9 genomineerden vind je op de website. Stemmen kan tot 28 mei via www.bigbrotherawards.be.

Op 4 juni worden de winnaars van de publieksprijs en van de juryprijs bekend gemaakt. Na de prijsuitreiking gaan we in gesprek over privacy en burgerlijke vrijheden met Ronald Prins (Fox-It), Sophie in ’t Veld (Europarlementariër D66) en Michael Van Peel (comedian en ervaringsdeskundige). Nikolas Vanhecke (redacteur Binnenland bij de Standaard) zal het gesprek modereren.
Dat evenement gaat door in de Zebrastraat in Gent. Het evenement is gratis, maar inschrijven verzekert een plaatsje.

En dat is nog niet alles. In de aanloop naar de uitreiking en op de avond zelf hebben we nog een paar stevige extra’s voor u klaarliggen. Daarover binnenkort meer.