Lezen op zaterdag (10): big data, internet of things, Tails, kunst en veel meer

weekendbijlage3
De weekendbijlage van onze website. Enjoy!

BIG DATA. Janet Vertesi probeerde negen maanden lang haar zwangerschap te verstoppen op het internet. Vertesi wou op die manier voorkomen dat ze online een goudmijn zou worden. Waar een gemiddeld persoon online 0,10 dollar waard is voor een marketeer, zijn zwangere vrouwen vijftien keer meer waard, namelijk zo’n 1,5 dollar.

EXTRA LEESTIPS (voor wie graag Duits leest) naar aanleiding van de conferentie Einbruch der Dunkelheit (via Berliner Gazette)

HEUGLIJK NIEUWS

  • Deze week werd de de eerste echt stabiele versie van het besturingssysteem Tails vrijgegeven. Tails is een volwaardig besturingssyteem van de Linux-familie, met als specifiek doel online anonimiteit te beschermen. Tails draait vanaf een USB-stick, SD-kaart of dvd en is speciaal geconfigureerd om optimaal met het Tor netwerk te werken. Het besturingssysteem werkt op elke computer en laat geen sporen na.
    Tails is gratis te downloaden en te gebruiken. Hoe je met Tails aan de slag gaat, lees je onder meer bij ZDNet. Omdat het niet op de harde schijf geïnstalleerd wordt, is Tails relatief makkelijk te gebruiken. Het is zeker het uittesten waard en wie weet kan je er nog eens gebruik van maken.