Videotheek /// Terms And Conditions May Apply (2013)

“Niemand leest ze, maar iedereen klikt meteen ‘Akkoord’: de Algemene Voorwaarden die verschijnen telkens wanneer we software downloaden, een aankoop doen op het internet of een account openen bij een sociale netwerksite. Vreemd hoe we, ondanks alle heisa over online privacy in dit digitale tijdperk, nog altijd zo makkelijk persoonlijke informatie vrijgeven. Met veel visuele flair en een knappe montage toont de documentaire Terms and Conditions May Apply welke informatie we vrijgeven, wat ermee gebeurt en wat de enorme gevolgen zijn van die ene ‘klik’. Een film die oogkleppen doet afvallen en stof levert voor discussie.”

Zo stond het in het programmaboekje van filmfestival Docville en er is geen woord van overdreven. Maar je hoeft ons of Docville niet op ons woord te geloven, want in de aanloop naar de Big Brother Awards vertoont de Gentse Sphinx cinema de documentaire vanavond 23 mei op groot scherm. Laat je niet misleiden door de alles behalve sexy filmtitel en mis deze unieke kans niet om de Terms and Conditions May Apply te zien. We garanderen je dat je daarna nooit meer zo argeloos op ‘Akkoord’ zal klikken.

Terms and Conditions May Apply
Regie: Cullen Hoback
Documentaire, 2013, 80 min.