Politie van Los Angeles maakt zich plots zorgen over privacy

droneVoor een flinke portie ironie (of is het cynisme?) moet je blijkbaar bij de LAPD zijn. Toen activisten met een drone over het parkeerterrein van de politie van Los Angeles vlogen, kregen ze al snel bezoek van een politieagent. Zijn boodschap:

“What concerns us is that they are filming over private property and it’s gated – you’re looking at the layout of the police station, how we operate, personnel license plates,. It’s kind of like if it was your house, if they’re flying over your backyard you’d start asking questions about it.”

Wellicht zag meneer agent zelf de ironie niet in van zijn boodschap. De activisten protesteerden immers net tegen het gebruik van drones door de LAPD. Start asking questions? Inderdaad. Maar dan niet over de nummerplaten van een politiewagen, wel over de privacy van burgers die ongevraagd een politiedrone op bezoek krijgen.

Lees hier het volledige verhaal.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PI5ER1g5UKw&w=600&h=335]

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.