Freedom Not Fear in Brussel van 26 tot 29 september

FNF2014

De Brusselse editie van Freedom Not Fear komt met rasse schreden dichterbij. Freedom Not Fear is het ideale weekend om privacy-activisten en voor organisaties en individuen uit heel Europa te ontmoeten en te netwerken of gewoon een praatje te slaan met gelijkgezinden die een even gezonde afkeer hebben van de controlewaan en alles wat met surveillance te maken heeft. Wie één van de vorige edities bijgewoond heeft, weet dat deze dagen altijd inspirerend en stimulerend zijn.

Dit jaar gaat FNF op vrijdagavond van start met een keynote van privacy surgeon Simon Davies. Zijn presentatie, die naar goeie gewoonte wel weer heerlijk tegendraads zal zijn, wordt gevolgd door een discussie met Paul Nemitz. Je mag je verwachten aan pittige discussies  over gegevensbescherming, Europese regelgeving, de zogenaamde Safe Harbour, het recht op vergeten en ga zo maar verder.

Zaterdag en zondag zijn traditioneel gevuld met workshops en al even traditioneel wordt het lijstje pas op het laatste moment volledig gevuld. Maar nu al staan netneutraliteit, TTIP, een keysigning sessie en de projectie van de film The internet’s own boy over Aaron Swartz op de agenda; Uiteraard blijft er daarnaast nog ruimte voor wie zelf een workshop of sessie wil organiseren. Voorstellen zijn meer dan welkom.

Het volledige programma vind je op de wiki pagina. Hou voor nieuwe toevoegingen en last minute wijzigingen ook de blog en uiteraard onze website in de gaten.

Alles gaat zoals steeds door in de ruimtes van Mundo B in Brussel.

Apero on the Future of the Internet

Dit jaar is er nog een interessant extraatje op donderdag 25 september. Dan organiseert Access van 17u tot 20u een Apero on the Future of the Internet. Bedoeling is een informele ontmoeting tussen digitale rechten activisten en nieuw verkozen EP-leden. Meteen ook een gelegenheid om jouw bekommernissen over te brengen. Afspraak in het Leopoldpark, Rue Wiertz, vlakbij het Europees Parlement. Meer info over het apero via raegan@accessnow.org.