Extra Lezen op zaterdag: Terms of Service

graphic-novel-times-of-service-1Voor deze extra Lezen op zaterdag houden we het bescheiden, met slechts één publicatie. Maar ook weer niet té bescheiden, want het gaat over een complete graphic novel. Michael Keller en Josh Neufeld maakten ‘Terms of Service. Understanding our role in the world of Big Data’, een strip van 46 pagina’s over het fenomeen Big Data. Wat gebeurt er als grote bedrijven massaal informatie over ons verzamelen en als ze die data voor allerlei doeleinden gebruiken? Zal onze verzekeringsbedrijf straks een einde maken aan onze polis omdat uit de data blijkt dat we over 18 maanden diabetes zullen hebben? De strip zoekt uit welke rol bedrijven zoals Facebook, Google en Twitter in dit verhaal spelen.

Terms of Service (online)
Terms of Service (pdf)