Lezen op zaterdag (13)

weekendbijlage3
De weekendbijlage van onze website. Met deze keer onder meer een podcast over gemilitariseerde stedelijkheid. Enjoy!

Internet of Things

Agenda

  • In Nederland (16 december) en Duitsland komen de Big Brother Awards er weer aan.
  • CPDP2015: In Brussel vindt van 21 tot 23 januari 2015 de 8ste editie plaats van de Computers Privacy and Data Protection Conferentie.
  • Hou voor de rest ook steeds onze agenda in het oog.

Ondertussen in Australië

Off topic …

  • … maar uiterst actueel, het Dossier #LuxLeaks van MO*. Neem zeker ook een kijkje achter de schermen van de Luxembourg Leaks. Je leest er niet alleen over het tot stand komen van het dossier, maar Kristof Clerix illustreert nog maar eens netjes het belang van onderzoeks-en datajorunalistiek. “Journalistiek moet de waakhond zijn van de democratie.”

Lezen is luisteren. Met extra deze week een podcast van het Amerikaanse architecten en geografen collectief Demilit.

“This podcast constitutes both a walk to examine the hyper controlled policed space of downtown Oakland and a receptacle for the echoes of Occupy Oakland that comes as interludes to our discussion. We observe objects and spaces that are produced by securitarian logic that often attempt to dissimulate their function by an aesthetic of the ordinary.”
A Weaponized Urbanity: Morning Drift in Militarized Downtown Oakland

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/149596233″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

van-zwart-naar-grijs

Wij willen datapanik.org verder uitbouwen. Speel je graag met woorden, met beelden of met code? Maak je je net als ons ongerust over de wildgroei aan surveillance, het verdwijnen van onze privacy en de uitholling van onze fundamentele rechten? Misschien kan je wel op een of andere manier meewerken. Aarzel niet en contacteer ons.