Lezen op zaterdag (14)

weekendbijlage3
De weekendbijlage van onze website. Van een interessante opinie over slimme steden vs slimme gemeenschappen, tot een Frans initiatief voor een internet zonder google. Met tussenin onder meer netneutraliteit en bodycams. Enjoy!

Must read van de week

Ook in het nieuws

Mobile tracking

Bodycams

Netneutraliteit

Ondertussen in Nederland

  • De kentekenterreur van de overheid – via Privacy First. Bas Filippini, voorzitter van Privacy First, weigerde zijn kenteken in een parkeerautomaat in te voeren. Hij motiveerde dat door te wijzen op het recht op anonimiteit in de openbare ruimte voor burgers die niet met rede verdacht worden van een strafbaar feit en kadert zijn weigering als een verzet tegen de trend binnen de overheid naar een doorgeslagen efficiency- en controledenken waarbij de burger totaal niet relevant is voor de exponenten hiervan. Het kwam afgelopen week tot een rechtszaak.
  • Wat je niet hebt kun je ook niet afgeven – via Jaap-Henk Hoepman. Hoe kan ook anders: kentekenparkeren zonder dat de Belastingdienst mee kan kijken.

Ondertussen in Duitsland

Ondertussen in de lucht

Aan de slag

  • Dégooglisons Internet – een initiatief van Framasoft voor een vrij, gedecentraliseerd, ethisch en solidair internet.