Lezen op zaterdag (17)

weekendbijlage3
De weekendbijlage van onze website waarin we de meest markante berichten van de afgelopen week of weken nog eens op een rijtje zetten. Enjoy!

De toekomst

  • What Happens When Spies Can Eavesdrop on Any Conversation? – via Defense One. De VS kondigen nieuw onderzoek aan onder de naam Automatic Speech recognition in Reverberant Environments, kortweg ASpIRE. ASpIRE moet alle gesproken data verzamelen en analyseren van opgenomen conversaties, over YouTube video’s tot gesprekken die opgepikt worden door microfoons op openbare plekken.

Big Brother Awards

Snowden Files

  • Glenn Greenwald wil ook andere journalisten toegang geven tot de Snowden-documenten die NSA-journalist Glenn Greenwald in zijn bezit heeft. Daarvoor zou in New York een ‘data room’ opgezet worden. Eindelijk. Maar waarom ook geen ‘data room’ in Brussel? Dat zou het wellicht makkelijker maken om de documenten uit te pluizen naar Europese en Belgische connecties. (via Merkur Online)

Algoritmes

Recht om vergeten te worden

En verder

  • De Free Software Foundation Europe (FSFE) zoekt extra middelen om het ontwikkelen en het gebruik van vrije software te kunnen blijven promoten. Wie denkt een steentje te kunnen bijdragen, kan hier meer lezen.