Volg 31C3 via live stream

31c3Morgen gaat in Hamburg de jaarlijkse hacker hoogmis van de Chaos Computer Club van start. Naar goede gewoonte worden het opnieuw vier dagen met een weelde aan lezingen, workshops en wat al niet meer bij een hackercon hoort. Meer over de 31C3 vind je via de wiki (met hier het programma) of de blog.

Voor wie dit mega-event niet ter plaatse kan meemaken, is er al een paar jaar het Congress Everywhere. Dat betekent dat alle lezingen en meer ook via live stream te volgen zijn. Dat kan thuis in je dooie eentje, maar veel gezelliger is het om naar een hackerspace of andere meeting plek te trekken. Er zijn er een heleboel over de hele wereld, maar voor België is er bij ons weten maar eentje.

De Antwerpse hackerspace VoidWarranties zet vier dagen lang de deuren open en de beamer op. Je kan er het 31C3-congres op afstand volgen: lezingen, paneldiscussies, spelletjes, quizen (en popcorn). Tijdens de lezingen kan je via IRC (chat) reacties van medebezoekers volgen en eventueel vragen stellen die op het einde van elke lezing mogelijk worden gesteld aan de spreker. Het is dus zeker geen eenrichtingsverkeer. De lezingen zijn grotendeels in het Engels, maar er zijn ook enkele interessante Duitstalige bijdragen.

Place to be, van 27 tot 30 december, voor dit alles is de hackerspace Antwerpen, Herrystraat 22 in Deurne. Meer info hier.