Rex Mundi gooit persoonsgegevens van tienduizenden Belgen te grabbel [update]

rexmundi-tweet-1

Rex Mundi heeft via Twitter laten weten dat hij een grote hoeveelheid persoonsgegevens online heeft geplaatst. Het gaat onder meer om bankgegevens, wachtwoorden, medische en andere persoonlijke data die hij eerder bij verschillende, vooral Belgische bedrijven had buitgemaakt. Het gaat onder meer om de namen, adresgegevens, e-mailadressen, gsm-nummers, wachtwoorden, cv’s, sollicitaties, redenen voor afwezigheid van werknemers, wachtwoorden van systeembeheerders en nog veel meer gegevens. Zeker bij de gegevens van de medische controledienst of de sollicitaties staan soms zeer privacygevoelige zaken vermeld.

De gegevens werden ontvreemd bij kredietverlener Buy Way, Domino’s Pizza, HR-bedrijf EasyPay, medische controledienst Mensura, internetproviders Numericable en Alfahosting en uitzendbureaus Exaris, Tobasco, Z-Staffing en Xtra Interim. het Nederlandse uitzendbureau Accord, de Italiaanse hostingprovider Websolutions en het Canadese recruteringsbureau Drake International.

Meer lezen:

UPDATE 03/01/2015 –  In een eerste reactie op het verspreiden van de persoonsgegevens van tienduizenden Belgen door Rex Mundi wil Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein bedrijven die gevoelige data bijhouden, verplichten tot een plan voor onlineveiligheid. Hij zou volgens De Morgen hierover gesprekken voeren met de Privacycommissie.

 

rexmundi-leaked