Netatmo geeft nieuwe dimensie aan spycam, een cynische dimensie

netatmoNetatmo brengt binnenkort met Welcome een bewakingscamera op de markt die nog maar eens een nieuwe dimensie geeft aan het begrip spycam. Welcome is “een slimme bewakingscamera die al je huisgenoten kan herkennen dankzij gezichtsherkenning.”

Wanneer Welcome een bekend gezicht herkent, stuurt hij de naam van de persoon door naar je smartphone, zodat je bijvoorbeeld op het werk verwittigd wordt wanneer je kinderen thuis zijn van hun schooldag. Verschijnt er een onbekend persoon in Welcome zijn vizier, dan stuurt hij eveneens een melding, zodat je het ook weet wanneer er iemand binnenkomt die niets in je huis te zoeken heeft.

Zouden de heren van Netatmo zelf doorhebben dat ze vooral hoge toppen scheren wat betreft cynisme? Niet alleen door hun spycam de naam Welcome te geven of door schaamteloos te adverteren met “your loved ones”. Maar ook door wat ze onder “privacyinstellingen” verstaan.

De camera beschikt ten slotte over de nodige privacyinstellingen om het gebruik helemaal naar jouw wens te personaliseren. Zo kan je voor elk gezinslid beslissen of er al dan niet een bericht moet worden gestuurd wanneer de persoon wordt gedetecteerd.

Wat ons betreft heeft Welcome niets te maken met zogenaamd slimme technologie, maar is het niets meer of minder dan een ordinaire creepy spycam.

Lees meer bij ZDNet.be

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.