Privacycommissie dreigt Facebook in gebreke te stellen

IN HET NIEUWS: De Belgische Privacycommissie dreigt Facebook in gebreke te stellen. Tenzij de sociaalnetwerksite de invoering van de nieuwe gebruiksvoorwaarden uitstelt of er een Europees initiatief komt tegen het Amerikaans bedrijf. Ons land volgt daarmee het voorbeeld van Nederland en Duitsland. De Nederlandse privacyregulator begon in december een rechtszaak tegen Facebook. En de Duitse collega gaf het sociaalnetwerk tot eind februari de tijd om op vragen te beantwoorden. – Meer bij De Tijd.

1 REACTIE

  1. Heb enkele maanden geleden per ongeluk ingelogd op Facebook, dacht dat ik inlogde op Knack magazine on line. Mijn profiel is totaal leeg omdat ik weiger er iets aan te doen, maar mijn naam staat wel op facebook en wat me vooral stoort is dat ik dagelijks mails krijg, in de zin van: kent u die of die op facebook. Men gaat hierin heel ver, mensen die ik jaren niet gezien, noch gemaild heb, worden hierin vernoemd, ik vind dit een heel zware inbreuk op mijn privacy. Jammer genoeg krijg ik mijn profiel op geen enkele manier weer verwijderd van Facebook!!! Ik wil er gewoon terug af, en die mails moeten stoppen.

Reacties zijn gesloten.