Snel internet kost meer, als je niet bespied wil worden

In een aantal Amerikaanse steden is telecomgigant AT&T al een tijdje bezig met een opmerkelijke promotiecampagne. Om de strijd aan te gaan met Google Fiber, biedt het bedrijf internet via glasvezel aan dezelfde prijs als Google. Maar dan moet je er wel bijnemen dat AT&T zowat alles wat je op internet uitspookt, ook bijhoudt en analyseert. Wie dat niet wil, kan nog steeds surfen via AT&T maar betaalt dan een pak meer voor zijn supersnel internet.

fiber-internetHet is niet min wat AT&T allemaal bijhoudt: “the webpages you visit, the time you spend on each, the links or ads you see and follow, and the search terms you enter … AT&T Internet Preferences works independently of your browser’s privacy settings regarding cookies, do-not-track, and private browsing. If you opt-in to AT&T Internet Preferences, AT&T will still be able to collect and use your Web browsing information independent of those settings.”

Opt-out is overigens geen garantie dat AT&T niet over je schouder meekijkt. Van gebruikers die aangeven dat ze niet gevolgd willen worden,verzamelt het bedrijf nog steeds een aantal surfgegevens. Alleen worden die niet gebruikt voor gerichte reclame. Want dat is uiteindelijk de bedoeling van al dat voyeurisme, namelijk gebruikers advertenties op maat aanbieden.

Lees hier en hier meer bij Ars Technica.