SSL-beveiliging van Belgische banken zo lek als een zeef

IN HET NIEUWS – Het SSL-encryptieprotocol dat de Belgische financiële instellingen gebruiken om de communicatie met hun klanten te beveiligen, is vaak zeer kwetsbaar. Het gevaar is reëel dat hackers meelezen of sessies kapen. Uit de ‘SSL Labs’-test bleek dat Bpost, BNP Paribas, HelloBank!, ING, Record Bank en Bank van Breda allemaal slecht tot zeer slecht scoorden. Ook Ogone, dat instaat voor online betalingen, is kwetsbaar. – Lees meer bij DataNews en op de blog van securityblogger Yeri Tiete.

2 REACTIES

  1. Grappig (nu ja) hoe ze nu toch plots zo snel hun zaken op een rijtje kunnen krijgen. ING laat weten dat de gaten worden gedicht en dat de veiligheid van de betaaltransacties niet in het gedrang kwam. Bank van Breda en Record Bank hebben hun beveiligingsscore opgekrikt. En Febelfin reageert dat ‘veiligheid een topprioriteit blijft voor Belgische banken’. En als we dat niet geloven dan maken ze ons wel wat anders wijs. Neen, de enige manier om schot in de zaak te krijgen, is dit soort bedrijven eerst aan de schandpaal hangen. Dan pas schieten ze in actie.

Reacties zijn gesloten.