Privacycommissie: ‘Als we niet goedschiks tot evenwicht met Facebook komen, dan kwaadschiks’

IN HET NIEUWS – Facebook heeft een onderhoud met staatssecretaris Bart Tommelein en later ook nog met de Privacycommissie. Gespreksonderwerp is het nieuwe privacybeleid van Facebook dat volgens de Privacycommissie in strijd is met de Belgische privacywetgeving. “Men ontneemt almaar meer rechten aan gebruikers, terwijl de dienstverleners zich almaar meer rechten toe-eigenen.” De commissie hoopt al onderhandelend tot een oplossing te komen, maar schuwt eventuele gerechtelijke stappen niet. “Op een bepaald moment moeten we de puntjes op de i zetten en tot een nieuw evenwicht komen. Desnoods via een gerechtelijke weg. Als we niet goedschiks tot dat nieuwe evenwicht komen, dan kwaadschiks.” – Lees meer bij De Standaard.