Tommelein: ‘Strijd aangaan mét Facebook, niet tegen Facebook’

IN HET NIEUWS – Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open VLD) had vandaag een onderhoud met een Facebookdelegatie over de gebruiksvoorwaarden van de socialenetwerksite. Volgens zijn woordvoerster toont Facebook zich meer dan bereid om de Belgische wet na te leven. Het is volgens Tommelein beter om “de strijd voor het behoud van de privacy aan te gaan mét Facebook, dan tegen Facebook”. Net als Facebook, is Tommelein voorstander van een Europese aanpak. – Lees meer bij De Standaard of De Morgen.

2 REACTIES

  1. Titel in De Morgen: “Facebook wil zich schikken naar Belgische privacyregels”. Met hoeveel korrels zout moeten we dat nemen? Twee mogelijkheden: ofwel is Facebook aan een wel heel doorzichtig charmeoffensief bezig. Beetje belangrijk klinkende Belg paaien en dan draaien ze vanzelf wel bij. Zoiets. Ofwel stelt die Belgische privacywet niet veel voor. Ook dat is een mogelijkheid. Wat ook, Facebook en privacy is en blijft een contradictie. Geef ons maar de kwaadschiks aanpak. Laat ze maar voor een rechtbank eens uitleggen wat er zo privacyvriendelijk is aan wat er in hun gebruiksvoorwaarden staat. Dan zal snel genoeg blijken dat wie facebook gebruikt niet alleen het product is, maar ook het slachtoffer.

Reacties zijn gesloten.