Bibliotheek /// Maria Genova: Komt een vrouw bij de hacker (2014)

boek-maria-genova“Het begon met een rekeningafschrift dat uit mijn brievenbus is gehengeld. Toen is er een bankpasje aangevraagd en daarna is mijn rekening geplunderd. Hoe kan de bank zomaar mijn geld aan iemand anders geven? Krijg ik straks allerlei rekeningen en incasso’s aan mijn broek? Ik vind het zo erg, naïeve trut die ik ben.” (fragment uit Komt een vrouw bij de h@cker)

Journaliste Maria Genova schrijft al jaren over criminaliteit. Dit keer neemt ze de lezer mee in de wereld van identiteitsfraude en laat ze de bizarre manieren zien waarop er met iemands identiteit gefraudeerd kan worden. Aan het einde van het boek geven experts tips en adviezen om identiteitsfraude te voorkomen.

Maria Genova: Komt een vrouw bij de hacker. Hoe je identiteit gestolen kan worden (Just Publishers, 2014)