De laatste grenzen van onze schijnprivacy

text-icon“Sinds Bart Tommelein mijn privacy beschermt, heb ik geen geheimen meer. Maar het besef dat ik door in te loggen op mijn computer, door elektronisch te betalen, door mijn vuilnis te deponeren met een chipkaart en straks door gewoon het licht aan te knippen, me aanmeld ter inspectie veroorzaakt bizar vluchtgedrag.”

apacheChris Van Camp maakt op de website van Apache.be brandhout van het privacybeleid van staatssecretaris Bart Tommelein. Aanleiding is zijn “duivelspact met de energiebedrijven om samen op sociale fraudeurs te jagen.” Maar het gaat verder dan dat. “Het is een manier om met instemming van het gros van de bevolking op legitieme manier de laatste grenzen van onze schijnprivacy te doorbreken. Net zoals dat omwille van de veiligheid gebeurd is.”

Lees de volledige column op de website van Apache.be.