Big Brother Awards in Duitsland uitgereikt

hello-barbieVorige week werden in Duitsland de Big Brother Awards uitgereikt. Topper, in de negatieve betekenis van het woord, was Amazon dat twee keer in de prijzen viel. Ook de Hello Barbie van Mattel en Toytalk kreeg een award. In de categorie overheden waren de Duitse geheime dienst BND en het Ministerie van Gezondheid (voor hun e-health projecten) de prijsbeesten.

Ook Max Schrems, bezieler van Europe vs Facebook, mocht een award uitreiken. Hij deelde die uit aan de huidige en vorige ministers van binnenlandse zaken voor de manier waarop ze het tot stand komen van een sterke Europese privacyregelgeving hebben gesaboteerd. Die laatste prijs werd ook door het publiek nog eens extra bekrachtigd.

Een volledig overzicht van de winnaars van de Big Brother Awards en een woordje uitleg vind je hier. Een uitgebreid verslag vind je bij EDRi. De integrale livestream van het uitreikingsgala kan je hieronder bekijken.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.