Bibliotheek /// Lars Bové: De geheimen van de Staatsveiligheid (2015)

lars-bové-de-geheimen-van-de-staatsveiligheidNet nu inlichtingendiensten wereldwijd in de vuurlinie staan, doet Lars Bové – onderzoeksjournalist bij De Tijd – een boekje open over de Staatsveiligheid. Belgiës meest geheime overheidsdienst heeft veel meer te verbergen dan we vermoeden. De Staatsveiligheid duldt immers geen pottenkijkers.
Toch trok Bové een jaar lang op onderzoek doorheen de duistere wereld van spionnen en cyberterreur. Hij ontrafelt de cultuur van geheimhouding en doet gaandeweg verbazende ontdekkingen. Op basis van interviews met ingewijden en gelekte rapporten schetst Bové een verhelderend beeld van de interne perikelen bij een overheidsdienst waar zelfs onze politici nauwelijks weet van hebben.
Zijn conclusie: terwijl de Staatsveiligheid ons meer dan ooit zou moeten beschermen tegen terreurdreigingen, vormt de dienst tegelijk zelf een bedreiging voor zijn eigen burgers.

Lars Bové: De geheimen van de Staatsveiligheid. Speurtocht naar een schimmige overheidsdienst (uitg. Lannoo, 2015)