Lezen op zaterdag (26)

weekendbijlage3
De weekendbijlage van onze website waarin we de meest markante berichten van de afgelopen week (of weken) nog eens op een rijtje zetten. Met deze week o.m. een poëtische long read over subversief mediagebruik, een hoopgevend rapport van de VN, netneutraliteit, spionagevliegtuigjes boven Amerikaanse steden en een heleboel meer.

Read of the week

  • The Transborder Immigrant Tool / CTheory.net
    The Transborder Immigrant Tool (TBT) by Electronic Disturbance Theater 2.0/b.a.n.g. lab is a last mile safety device designed to aid the disoriented of any nationality in a desert environment. The project’s interactive platform was developed and tested in southern California’s Anza-Borrego Desert State Park from 2009 to 2012. Its code is executable when and if one adds the coordinates of functional water caches to its poetic program. Its poetry, another executable code included here after our project statement “Of Ecopoetics and Dislocative Media,” comprises TBT’s desert survival series.

Opvallend (en een hoopgevende stem)

België

  • Mechels parket daagt Skype voor rechter – Skype moet zich voor de rechter verantwoorden omdat het in 2012 Mechelse speurders heeft geweigerd een gesprek onder criminelen mee te laten volgen. Reactie van Skype: “Ordehandhaving speelt een belangrijke rol in de veiligheid van gemeenschappen. Maar het wettelijke proces moet ook de persoonlijke privésfeer beschermen, internationale grenzen respecteren en technologische verschillen erkennen.”
  • Voorschrift voor bril schendt uw privacy – Het voorschrift voor een bril dat oogartsen u mee naar huis geven, moet volledig worden aangepast. Om het document correct in te vullen, waren oogartsen soms verplicht hun medisch beroepsgeheim te overtreden, wat hen op kritiek van de Orde van Geneesheren kwam te staan.
  • Lokale surveillancestaat 2.0 in Kalmthout: Politie test WhatsApp tijdens Straatfeesten

Netneutraliteit

Grote en kleine hacks

Google, Facebook en co

En verder

Tot slot

google-maps-linkt-je-locatie