Belgisch gerecht start onderzoek naar spionage door Duitsland

Via De Tijd:

Het federaal parket start een onderzoek naar jarenlange spionage door Duitsland. Uit gelekte documenten van een hoorzitting in het Duitse parlement bleek vorige week dat de Duitse geheime dienst BND er geen probleem mee heeft om Belgen te bespioneren. Hoe dat concreet gebeurde, kwam ook vorige week aan het licht. Tijdens een persconferentie onthulde het Oostenrijkse parlementslid Peter Pilz in het Europees Parlement dat de BND jarenlang telecommunicatielijnen van en naar België heeft onderschept in opdracht van de NSA. De Belgische Staatsveiligheid, die nochtans nauw samenwerkt met de BND, wist naar eigen zeggen van niets.

Lees verder bij De Tijd: Belgisch gerecht start onderzoek naar spionage door Duitsland

nsa-bnd-bad-aibling
NSA / BND afluisterstation in het Duitse Bad Aibling

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.