Lezen op zaterdag (27): Romeo, Julia en anoniem communiceren

weekendbijlage3
De weekendbijlage van onze website waarin we de meest markante berichten van de afgelopen week (of weken) nog eens op een rijtje zetten. Deze keer houden we het bij één long read over … Romeo en Julia.

Chatting in Secret While We’re All Being Watched

Micah Lee schreef voor the Intercept een uitgebreid artikel over anonieme communicatie. Hij heeft het niet alleen over het belang ervan, maar maakte er vooral een praktische handleiding van. Om het allemaal wat aanschouwelijker te maken, haalde hij er Romeo en Julia bij. Wie begrijpt immers beter het belang van onbespied kunnen communiceren, dan deze twee protagonisten uit Shakespeares klassieker. Romeo en Julia zorgen er bovendien voor dat de handleiding (want dat blijft het toch) heel wat verteerbaarder is dan de klassieke gortdroge how to’s. Toch vind je alles wat je moet weten over Tor, Tails, Jabber, OTR, enzoverder. Zelden hebben we zo’n leesbare en gedetailleerde uitleg gelezen over de privacy tools die iedereen kan (en eigenlijk zou moeten) gebruiken. Een must read.